booked.net
 
 

 

Damat

 Neçirvan Barzani ve yardımcısı Kubat Talabani Ankarada !!! - 26/06/2014





Behiye Tasmacı..
E-Posta
IŞİD denen insan eti yiyenler ,tombaladan birinci çinko gibi çıkıp neredeyse bütün Irak'ı teslim almak üzere. bu muhteremlerin, Suriyede Rakka'daki rafineriye el koyup işlettikleri hatta Türkiyeye boru döşedikleri söyleniyor..Musulda herkes kaçtı her nedense bizim konsolosluk mensupları bunlar tarafından rehin alındı. istihbarat, derin cemaati kovalarken Musuldaki yurttaşları uyaramadı veya- bir başka iddiaya göre- danışıklı bir durum var !!
Irak, merkezi hükümeti, nisanda yapılan seçimleri kazandım, yeni bir "kurtarıcı" koalisyon hükümetine gerek yok, işimin başındayım diyor..Bu "tombala" tezgahında esas darbeyi Türkmen bölgesi yemiş gözüküyor, lider takımına suikastler yapılıyor, kürtlerin de evvel eski buraya yeşillendikleri, sahte nüfus sayımları ile hileli bir referandum düzeni hazırladıkları biliniyor..bölge liderliğine oynayan hükümet ise, kürtlerle, Irak anayasasına rağmen petrol işi tutuyor, Ceyhandan sevkiyat yapıyor, alıcılarn Rus mu İsrail mi olduğu belli değil, enerji bakanı biz transit ticaretinden aldığımız yüksek komisyona bakarız, gerisi bizi ilgilendirmez demekte.. Bu arada Irak merkezi hükümeti, anayasayı ihla eden bu doğrudan kürt bölgesinden yapılan ihracat için, Paris Ticaret odasında Tahkime başvurrmuş deniyor..Türkiye'nin, IŞİD ile suriyeye karşı işbirliği yaptığı iddiaları, silah sevkiyatları, mit tırları v.s,bir tarafta, Türkmenlerin yalnızlığı ve çaresizliği bir tarafta, Irak merkezi hükümeti ile papaz olmak bir tarafta ve kürtlerle ballı ticaret diğer tarafta..
En son olarak da, bölgesel yönetimin "başları"ndan Neçirvan Barzani ve yardımcısı Kubat Talabani (Talabaninin oğlu) Ankararaya gelmişler,Iraka çare arıyorlarmış, Kubat Talabani denilen "kopela,, 2003 tarihinde Süleymaniyede askerimizin başına çuval geçirilirken olup biteni filme çeken kişi değilmiydi.. Hürriyet'in haberi arşivlerde duruyor.. Böyle bir "dost"'un Başbakanlıkta ağırlanması ticaretin ne kadar büyük olduğunu mu gösteriyor.. Suriyede çatırtı kopunca, sekiz saatte Şam'a gideriz diyen "toraman"lar,sınır boylarında tam siper vaziyette,Rojova önlerine çukur kazmakla meşguller,Suriyede esamimiz okunmuyor, Es(a)ed suriyede iktidarını üstelik de seçimlerle tahkim etti,Şam yolcuları tankları depoya çekmiş gözüküyor, Irakta da, amiyane deyim ile "asker çıkmayalım"!! Kubat Talabani gelmişken, dönemin Genelkurmay Bşkanı Hilmi Özkökü de ziyaret eder mi acaba.!!


Behiye Tasmacı..


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.