booked.net
 
 

 

Damat

 Saltanat Uçağı... - 05/09/2014





Haydar Savaşçı
E-Posta
Osmanlıda, hanedanın gezinti yapmaları için saltanat kayıkları vardı.. Pehlivanlığı da olan Abdülaziz'in, Beylebeyi sarayında konuk ettiği dönemin yabancı hanedanlarının kadın üyelerini gece bir vakit, kendi kürek çektiği bu kayıklarla ziyaret edip hal hatır sorduğu rivayet edilir..
Ortalama 16-32 metre boyunda olup, kürek sayısı ile saraya mı padişaha mı ait olduğu anlaşılırdı.. Saltanat tarihinde, en görkemli olanı IV ncü Mehmet'a ait olan tenezzüh kadırgasıdır..
40 metre boyunda ve 140 ton ağırlığında olup, her küreği, hamlacıbaşı olarak adlandırılan üç kürekçi tarafından çekilen bu kayık saltanat ihtişamının en gösterişli örneğidir.. cumhurbaşkanlığının yeni uçağı da -füze savar sistemi ile donatıldığı söyleniyor- dünya çapında son teknoloji ve rahatlığa sahip.. Bir zamanlar, cumhurbaşkanın yakınında olan bir önemli ekonomistin yazdığına göre 500. milyon dolar değerinde, neredeyse, büyük ölçekte bir sanayi tesisinin yatırım bütçesine eş değerde.. bu özellikleri ile,az sayıdaki devletin saltanat mensuplarının uçaklarından fazlası var eksiği yok..Cumhurbaşkanı görkemli bir alt yapı ile işe başlıyor, 500. milyon dolarlık uçak, 1000 odalı saray,, Selçukludan dem vurup Osmanlıyı ihya etmek iddiası ile yola çıkıp yeni Türkiyeyi kuran/kurmakta olan bir yeni cumhurbaşkanı için gerekli bunlar.. güle güle kullansın..


Haydar Savaşçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.