booked.net
 
 

 

Damat

 Sayın Ahmet Hakan ve Kamu’ya açık mektup - 27/10/2014





ERCAN ERDEM
E-Posta
Sayın Ahmet Hakan ve Kamu’ya açık mektup.

Sayın Ahmet Hakan köşesinde yazdığı bugünkü yazısında ‘’ İstanbul’da Validebağ korusu’ndaki tartışmada benim durduğum yer, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ......’’ diyerek Yeşil ve Cami tercihinde bulunulmaması ve sorunun medeni bir şekilde çözülmesi gereği üzerinde duruyor sanırım.
Sayın Hakan konuyu hiç incelememiş, incelemediği için günümüzün moda tabiriyle hiç beklemediğim halde yapılan algı yönetimine Sayın Diyanet İşleri Başkanımızla alet olmuş gibi gözüküyorlar. Şöyle ki;
1-Sözkonusu ihtilaflı yer Validebağ Korusunda değil, o alan komşu siteler arasında bir yerdir.
2-Bu alan 178 nolu parselin ‘’Güneyinde ‘’yer alan ‘’Tescil Dışı ‘’ diye adlandırılan ve Yeşil alan olarak imar kanunun ilgili maddelerine göre terk edilmiş bir yerdir.
3-Bu yeri İlgili Üsküdar Belediyesi talep üzerine Yeşil Alan, Park alanı fonksiyonundan Hukuk dışı olarak çıkarmış ve ‘’Dini Alan’’ fonksiyonu ile tanımlayarak bu sayede Belediye adına tescilini gerçekleştirerek yeni bir parsel numarasıyla yine Belediye Adına Tapu almıştır.
4-Daha bu tescil işlemleri gerçekleşmeden önce bu tescil dışı alan, yani 178 nolu parselin GÜNEY’in de diye tanımlanan alan vatandaşlar tarafından İstanbul 7. İdare Mahkemesi nezdinde dava konusu yapılmış ve Mahkeme heyeti karar vermeden önce yürütmeyi durdurma yönünde bir karar vermiştir.
Ancak verilen bu karar 178. Parselin Güney’in deki alan diye tarif edilmesi gerekirken maddi bir hata olarak 178. Parsel olarak kayda geçmiştir.
5-Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen geçtiğimiz hafta Sayın Şirin Payzın hanımefendinin programında konuyu kendine göre anlatmış ve verilen kararın 178 parsele ait olduğunu halbuki Cami alanının parsel numarasının başka olduğunu kurnazlık dolu ifadelerle dile getirmiştir.
6-Sayın Belediye Başkanı Hilmi Türkmen güzel bir algı yönetimi uygulayarak konuyu Cami karşıtlığı tartışmasına taşımıştır. Halbuki konu Validebağ Korusu ile alakalı olmadığı gibi, Cami yapılmasıyla da alakalı olmayıp, Yeşil alanın ortadan kaldırılarak fonksiyonun değiştirilmesi ve bu sayede Tapu çıkarılarak keyfi uygulamalarda bulunulmasıdır.
Sayın Belediye Başkanının Avukat olmasına rağmen Hukukun genel prensiplerini göz ardı ederek Mahkeme kararındaki maddi hata üzerinden polemik yaratarak
konuyu farklı taraflara çekmek suretiyle değişik algılar yaratması kanımca Adliye ye karşı işlenen suçlar kapsamında değerlendirilebilecektir.
Bence üzerinde durulacak en önemli nokta ise özelde Üsküdar genelde tüm Türkiye için önem arz eden bu algı operasyonu tuzağına Sayın Hakan ve Görmez’in düşerek konuyu bu mecrada tutmalarıdır.
Bir Üsküdar Belediye Meclis Üyesi olarak görüş ve düşüncelerimi Meclis kürsüsünden zaten yapmakla beraber naçizane düşüncelerimi bu köşe aracılığıyla ilgililerle paylaşmak istedim.
Saygılarımla.

Ercan Erdem

Konuya ilgi duyan ve merak edenler için tel: 0532/3217179



ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.