booked.net
 
 

 

Damat

 Papa, İmralı'yı neden takdis etmedi..!! - 01/12/2014





Güher Sesiz
E-Posta
İmralı seferleri başlamış, kadro zenginleşmiş, müzakerecibaşı bir eski yoldaşı için de özel istek yapmış.. Bu saatten sonra, arzular şelale..
Müzakereler için ,adaya gidişler adeta "yatır ziyareti" havasında yapılıyor.. ve görüşmeler aktarılırken, her kelama bir kutsiyet izafe ediliyor..
Bu sefer, "rehber", murşid,özel hayat ve adanmışlık üzerinden çözümlemeler yapmış .. yeni süreçte, yasal güvenceler pratikleşmezse darbe mekaniği gündeme gelir diyerek, iktidarı en hassas olduğu yerden ürkütmüş..
Daha önceki çekilme sürecinde güvence almamış olmalarının özeleştirisini vermiş,Nakleden diyor ki, yaygın siyasi liderlik refleksi içinde bu kadar özgüven temelli başka bir yaklaşım hatırlamıyorum..
Yasal güvence olmadan, nihai barış ve demokrasi hedefine ulaşılamayacağını da eklemiş..
Hazret'in müstesna mevcudiyeti olmazsa,, bu ülke ne demokrasi ne de barış haline geçebilecek, özetle geldiğimiz nokta bu..
Diyanet'in, mevcut duruma uluhiyet atfetmesi mümkün değil, dinimizde böyle bir usul yok, ancak, Papa'nın inancında ve yetkisinde var, patrik içinde aynı güç söz konusu, Patrik, son ziyaretinde, isteği üzerine, Papa'yı dahi takdis etti.. fırsat kaçmış sayılmaz, hazır her iki kilise de birleşme çalışmalarına hız vermişken, Patrik bu vazifeyi üstlenebilir..
Önde gelen kürtçü siyasetçilerden Kemal Burkay, sadece, HDP ve imralıyla ve örgütle görüşerek çözüm olmaz diyor..
İmralı için de, zamanında, "pişmanım, hizmete hazırım ne istiyorsanız yaparım" diyen birinden kürtlerin lideri mi olur , yoksa devletin adamı mı olur, diye soruyor,..
ama emeği geçenleri kutlamak gerek..
devletin emrindeyim diyerek nedamet getiren bir mahkumdan, aynı hapishane içinde, devlete kafa tutan bir başmüzakereci profili meydana getirmek, her babayiğitin yapabileceği bir iş değil..éé


Güher Sesiz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.