booked.net
 
 

 

Damat

 Şafak Pavey üzerine - 11/03/2012





SÜHAVİ SAFKAN
E-Posta
Şafak Pavey bu dönem CHP Milletvekili oldu. Ama esas görev alanı Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek temsilcisi olarak Dünyanın her terinde ,ayrımcılığa ve şiddete uğrayanların yanında olmak..,onurlu bir mücadele hayatı var.
Bu dönem ,edindiği dünya çapındaki tecrübelerini T.B.M.M 'deki çalışmalarında değerlendiriyor,
Türkiye’de kadına şiddet kullanmak ve ayrımcılık üzerinden şiddeti neredeyse hoş görmek veya şiddeti kullanarak ayrımcılık yapma geleneği azalacağı yerde artıyor. Ayrımcılık şiddet ile birleşince toplumsal trajediler kadın ve kadın hakları üzerinden toplumu sarsıyor, her gün ,, şiddet kullanarak kadının hayatına kastetmek ve sonuçta yaralamak,öldürmek vakaları gündemi işgal ediyor, Şafak Pavey'in hayatı başarılarla dolu , önemli bir kaza geçirdikten sonra , iyileşme döneminde gösterdiği direnç ve hayata tutunmadaki sıra dışı başarısı tez konusu olmuş ve zor günleri atlatma süreçlerinde insanlara rehber oluyor...
Son olarak,ABD Beyaz sarayda, dünyanın en cesur kadınları arasında gösterildi ve cesaret ödülünü Başkan Obama'nın eşi ve Dışişleri Bakanı Clinton 'un elinden aldı...
Ödül; Engelliler ve savunmasız gurupların hakları için verdiği mücadele nedeni ile ve engellilerin, savunmasız toplulukların,kadınların , çocukların,azınlıkların yaşadığı sorunlarına çözüm bulma yolunda küresel çaptaki gayretleri için verildi.
Geçenlerde ,iktidara bando hizmeti veren,Bremen mızıkacılarından biri, Şafak Pavey' ile ilgili , chp'ne saldırırken , "hem chp'li hem engelli " tanımlaması ile rencide edici bir üslup kullandı.
İnsan hakları bakımından ayırımcılık yaptı,
Ayırımcılık bu gün insanlığa karşı suç kategorisinde,
Hayatını ayrımcılığa karşı mücadeleye adamış bir insana karşı ayrımcılık yapmak bu zihniyetin düştüğü durumun garabetini ortaya koyuyor.
İnsanlık kendi dinamiği içinde bu yaklaşımları aşacak,bu sürecin hızlanmasını, çabaları ile Şafak Pavey ve onun gibi mücadele insanları sağlayacak..
Ödül töreninden yansıyan tek gerçek ise ;şafak Pavey'in hem cesur hem de güzel bir kadın olduğu gerçeğiydi.


SÜHAVİ SAFKAN


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.