booked.net
 
 

 

Damat

 KARARGAHTA SEÇİM PROPAGANDASI - 27/02/2015





Adaletli Yargıç
E-Posta
Başbakan, Türbe ,yurda getirildikten sonra, genelkurmay karargahında şükür namazı kılmış..(Milliyet.26 şubat) Kazasız belasız sıyırdık diye olsa gerek..
Şükür namazı nafile namazlar arasında sayılıyor, vakte bağlı değil, namaz kılmanın caiz olmadığı vakitler dışında istenildiği zaman kılınabiliyor.. Peygamber efendimizin de, büyük müsibetlerin defedildiği ,nadir zamanlarda kıldığı rivayet ediliyor..
Bir siyasinin genelkurmay karargahında namaz kılması ve bunu basın yoluyla açık etmesi, kaba bir siyasi propagandaya, dinin siyasete alet edilmesi eylemine denk düştüğü ayan beyan ortada..
Cumhurbaşkanı, siyaset yaparken,inançlarını her vesile ile öne çıkarmasına rağmen, karargah tipi bir yerde namaz kılıp yayın yoluyla propagandasını yapmadı..
Bugün'ün Başbakanı, bu eylemi ile muhafazakar ve dindar ağırlıklı seçmen nezdinde, Cumhurbaşkanın dan daha eylemci bir dindarlık sergileyerek, hakkındaki, atanmışlık iğnelemelerinden kurtulmaya çalışmış olabilir..
Karargah subaylarının , ev sahibi nezaketi ile, uygun bir namaz mahalli ve diğer gerekli edavat ( ibrik, peşkir ve seccade, yön-kıble-tayin edici gibi),sağlamış olması, dinimizin nafile namazı ile siyaset malzemesi yapılmış olması gerçeğini değiştirmemektedir..




Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.