booked.net
 
 

 

Damat

 Chp'nin sorunu ve sorumluluğu.. - 10/06/2015





Kemal Karakoç
E-Posta
Ak parti ile beraber, 7 Haziran seçimi'nin ikinci kaybedeni olan CHP, tarihi bir sorumluluk altında.
İstiklal savaşının müdafa-i hukuk hareketinden bu yana, varlık nedenini etkileyecek en zorlu tercihini yapacak. MHP siyasi geleneği ile temel ilkelerde yapılacak uzlaşmalara dayalı bir ortaklık konusunda sorun gözükmüyor. Temel mesele, diğer koalisyon kompozisyonlarında, hala taşıdığı 6 ok ambleminde yer alan esaslardan hangi ölçüde ve hangi muhtevada tavizler verebileceği noktasında ortaya çıkıyor.
Dini kutsalları siyaset kürsülerine çıkaran bir siyasi zihniyet ve üniter birliği gevşek bir idari yapıya dönüştürme ütopyasını çözüm sürecinde alınan tavizlerlerle fiilen uygulamaya koyan hareket arasına sıkışma hali, seçenek ve manevra imkanını azaltıyor.
Son dönemlerde yaşanan özgüven kaybının neticesi olarak, dini değerler ve etnik kimlikler üzerinden istismar edilen siyasetler arasında rotayı tutturamamanın sonucu olan politik melezleşme, seçim sonuçları bakımından CHP yi en kırılgan parti yaptı. Bu safhadan sonra, her türlü performans eksikliği, olası bir erken seçimde, CHP için telafisi zor kayıplara neden olabilir.
Bir tarafta, fiili başkanlık yapmaya çalışan Cumhurbaşkanı, bir tarafta, yıllardır devletin ana akslarını değiştirmeye çalışan birinci parti, diğer tarafta, bagajı bir çok aykırı talep ile dolu HDP.
CHP, bu tablodan, önce Türkiye için sonra da kendi bekası bakımından mucizevi sonuçlar çıkartmak zorunda..


Kemal Karakoç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.