booked.net
 
 

 

Damat

 İstikşaf, inkişaf ve takiye.... - 04/08/2015





Tuğçe Denizci
E-Posta
AKP cenahı, Koalisyon görüşmelerini nitelendirirken istikşaf kelimesi( tanımlaması) kullanıyor.. Etimolojik olarak , arapça kökenli ve keşf, keşf etme'ye karşılık geliyor..
Benzer kök'ten gelen inkişaf ise, gelişme ilerleme anlamına geliyor,..
Koalisyon görüşmelerinin zahiri, görünürdeki amacı, seçim sonuçlarına göre,bir hükümet terkibini, oluşmasını sağlamak..
Öncü keşif görevlileri, görüşmeleri tamamladılar ve nihai karar için ( detaylı müzakerelerin başlaması anlamında), konu, Genel Başkanlara arz edildi..
Her iki tarafın da kaşifler heyeti, "ser verip sır vermeme" tavrında bir tutum sürdürürken, CHP'li bir vekil, biz dosyalarla görüşmelere katılırken, AKP tarafı sadece not almakla yetindi" serzenişi ile, istikşaf'ın geleceği hakkında bir ipucu verdi..
Koalisyon çalışmalarında sadece muhatabı dinlemek ve not almak, iş başvurusu yapan adaylar ile "mülakat" yapmaya benziyor.. CHP tarafında, her şeyi sineye çekme hali var, AKP tarafı ise " davarını peşin satmış celep" rahatlığında ve rehavet içinde seçim sonuçlarına rağmen tek başına iktidar olmanın nimetleri ile hemhal olamaya devam ediyor.. üsleri yabancı kuvvetlere açıyor, sınır ötesi harekatlara karar veriyor, sınır boylarından komşu ülkeye, EĞİT DONAT ASKERİ, BİR NEVİ PARALI ASKER, gönderiyor v.s...
Gerçek şu ki; Milli irade, halk iradesi üzerinden menkibeler yazan bu siyasi kadro, 7 Haziran seçim sonuçlarını, bir sihirbaz mahareti ile buhar etti..
Sonuç olarak, istikşaf'tan bir inkişaf çıkmadı, ama "takiye" dolu dizgin iktidarını sürdürüyor..


Tuğçe Denizci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.