booked.net
 
 

 

Damat

 Canlı bomba, can'sız hukuk... - 14/10/2015





Nazmi Kurdoğlu
E-Posta
Başbakan bir tv programında, "canlı bombaların listesinin elllerinde olduğunu ama "eylem yapılmayınca", müdahale edemediklerini" söylemiş...

Canlı bomba paranoyası Türkiye'nin gündemine çeki taşı gibi oturdu: sayısı tam bilinemiyor ama bilindiği açıklanan sayı da (16) Türkiye için yeterli tehdit oluşturuyor.

Seçimlerin gidişatı etkilendi, meydan toplantıları erteleniyor, toplu halde bulunmanın dahi yeterli risk oluşturduğu endişesi hakim.

Başbakan'a konuyu yanlış intikal ettirmişler, CMK'da, yapılan değişiklikle, somut delile dayalı "kuvvetli şüpheden", "makul şüphe" aşamasına geçilerek; "şüphe" üzerine yapılacak işlemlerde uygulayıcıların takdiri öne çıkarıldı.

Kuvvetli suç şüphesi "makul şüphe"nin denetim ve insiyatifine alındı. Yeni düzenlemeye göre, canli bomba listesinden (..makul seviyede suç işlenme şüphesine delalet eder..) haberdar olan güvenlik ve yargı erki gereğini yapmazsa ağır görev ihmali içinde olur.

Bu değişiklik öncesi, somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesinin geçerli olduğu dönemde, TSK'nin anlı şanlı generallarini, amirallerini içeri tıkıp senelerce tutuklu yargılayacak kuvvetli şüpheyi, digital deliller üzerinden icat ve ihya eden sistem, canlı bomba listesinde makul şüphe(li) bulamıyorsa durum kritik demektir.


Nazmi Kurdoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.