booked.net
 
 

 

Damat

 Çağdaş Sykes-Picot'lar ve kantonal kuşatma... - 23/10/2015





Cemşit Candan
E-Posta
Sykes-Picot, Osmanlı'nın Orta Doğu'daki enerji bakımından mümbit topraklarının İngiltere ve Fransa arasında üleşilmesini hedefleyen gizli bir anlaşma olarak bugünlerde yeni versiyonu ile sahnede...

Kendilerine, Koalisyon güçleri adını veren çağdaş sykes-picot'lar, yenilemek istedikleri bu düzende, antika haline gelmiş Baas Liderlerini devre dışı bırakarak ve yeni enstrümanlarla sofraya oturmak istiyorlar...

Selefi cihatçı unsurların dışında bu seferki mutemet müttefikleri Suriye'deki Kürtler.

Türkiye sınırlarına mücavir alanlarda kanton adını münasip gördükleri yapılarla, diğer enstrümanlara karşı, koalisyon güçlerinin desteği ile mücadele halindeler. Bu icraatlarının karşılığını da kanton yapılanmasını yaygınlaştırma olarak alıyorlar.

Rusya, aniden ve telaşla, yeni Sykes-picot paylaşımından pay almaya girişince, öncelikle, Suriye Kürtleri'nin Esad ordusu ile birleştirilmesini önerdi. Eş zamanlı olarak da,Tel Abyad'da demokratik özyönetim ilan edildiği açıklandı.

Bizi ilgilendiren tarafı, sınırlarımız içindekilerin de bu yapılanmalara öykünmeleri, ne olduğu bilinmeyen, kendi icatları bir öz yönetim, demokratik özerklik gibi tanımlamalar ile silah kullanarak kamu yönetiminden ayrışma denemeleri yapıyorlar.

Planlama, sınırların iki yanındaki etnik yapılanmaların birleşmesine yönelik. Yeni Sykes-Picot'lar ve müttefiklerinin nihai hedefinin Türkiye toprakları olduğu açığa çıkmaya başladı.

Stratejik derinlik arayışlarının sonuçları vahim, stratejik çukurlara doğru gidişte alarm zilleri çalıyor...


Cemşit Candan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.