booked.net
 
 

 

Damat

 BÜYÜK ÜLKE OLMAK ve UÇAK UÇURMAK - 09/12/2015





Ercan Erdem
E-Posta
Büyük ülke olmak öyle işkembe-i kübra dan sallamakla olmuyor. Rus uçağını düşürdüğümüzden beri durumu izliyorum. Hemen hemen her gün gazetelerde bugün
F-16 larımız sınırı geçerek şuraları, buraları falan bombaladı diye yazarlardı yaklaşık 15 gündür bu tür haberlere rastlamıyordum ve merak ediyordum acaba uçaklarımız sınır ötesi operasyonlar yapıyorlar mı diye.
Ancak bugün gazetelerde 24 Kasımdan beri jetlerimizin sınır ötesine geçmediklerini ve ABD jetlerinin de operasyonlarını azalttıkları konusunda haberler çıkınca bu konuda günlerdir içimde olanı yazmak istedim.
Konuşmak kolay, alırsın karşına muhtarları, halkı, goygoycuyu vb, dersin ki ''Biz büyük devletiz sırımızı ihlal eden kim olursa olsun önce ihtar ederiz sonra gereğini yaparız.'' ve gereğini yaparsın yani Rus uçağını düşürürsün.Doğru mu? Doğru. Sonra Ruslar özür talep ederler ''biz kabahatli değiliz ki neden dileyelim'' dersin ancak özürden beter ''gelin görüşelim sorun masada çözülür'' falan dersin.
Sonra adamlar seni sıkıştırmak için bazı tedbirler alırlar, sen yine Büyük Devlet (Büyük Hükümet demek istiyorum) ayaklarında ''Biz de şöyle yaparız, böyle yaparız falan, filan dersin. Ekonomi den sorumlu Bakan ''Ne olacak ki en fazla 9 Milyar dolar falan etkisi olur der.
İşte bu tür sallamalara eskiler ''İŞKEMBE-İ KÜBRA dan sallamak'' derler.
Sen ''Yavuz Hırsız'' falan diyip laf çakmaya çalışırken, adamlar boğazından geçerken kılçık gibi, borudan mamul havadan karaya roketi döşerler, göstermelik yani gösterirler teşhirci misali. Sen ne yaparsın? Elçiyi çağrıp güya fırçalarsın. Zaten bu işler böyle yürür dünya da bu işin adına ''Diplomasi'' derler. Buralarda fazla birşey zaten yapamazsın ancak Büyük Devlet olmak kolay değildir. Bazen Büyük Devletleri Hükümetleri ve Yöneticileri küçültür. İşte o tam bir felakettir. Madem uçağı düşürdün Neden eskisi gibi uçaklarımız uçmuyor o sahalar da? Buyur bir de buradan yak. Bende cevabı var aslında al sana cevap:
Suriye yıllarca önce uçağımızı düşür dü mü? Düşürdü.
Biz ne yaptık? Biz de punduna getirince onlarınkini düşürmedik mi? Evet düşürdük.
Peki Ruslar şimdi ne yapacaklar? Punduna getirince bizim uçağımızı düşürecekler. Sonra da ''Karşılıklılık ilkesi'' diyecekler. Sen ne yapacaksın? Yutkunup veya bağırıp çağırıp oturacaksın. Umarım böyle bir uçağımızın düşürülmesi olmaz da pilotlarımızın başına birşey gelmez. Olursa da inşallah sadece uçak gider.
Bunları neden söylüyorum? Burnumuzun dibinde Suriye, soydaşlarımız var mı? var, istemediğimiz şeyler oluyor mu? oluyor. Suriyenin ortasında ki şehitliği bazılarının yardımıyla alıp sınırımızın dibine kaçırıyor muyuz? Evet, Burada Amerikalılar, Ruslar, Fransızlar, Almanlar falan uçuyorlar mı? Evet, Varlar mı? Evet, Peki sen neredesin? Yoksun yok.
Sen Irak'taki gücünü takviye bile edemiyorsun artık.
Seni oyalıyorlar, oyaladılar, sen ''Büyük Devletimizi'' küçülttün. Halkımızın bir kısmı da uyudu mu? uyudu, hala uyuyor mu? Evet. Uyuyacak mı? Evet. Ancak uyanırsa bir gün belki sorar ''Yaaa bizim Soydaşlarımız bombalanırken uçaklarımız ne yapıyor du?'' işte sorunun cevabını şimdiden veriyoruz. Uçaklar zorunlu bakımdalar.
Bütün bunların vebali birisine/ikisine ama söylemem kime onu da siz bulun artık.


Ercan Erdem


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.