booked.net
 
 

 

Damat

 Dik duruş, eğik duruş... - 04/01/2016





Merve Çam
E-Posta
Genelkurmay hayatını kaybeden bir gazeteci ardından yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulunurken, olaylar karşısında "dik duruş!"una vurgu yapmış.. Genelkurmayın sivil unsurlarla beşeri münasebetlerinde hassasiyet göstermesi önemlidir, Dinimizce vazedilen ölülerinizi hayırla yad ediniz düsturu, bu manada, yol göstericidir..Burada dikkati çeken, taziye mesajındaki "dik duruş" tanımlaması Rahmetli basın mensubu, "askeri vesayet" parantezinde, silahlı kuvvetler ile sık sık polemiklere girmiş ve özellikle, kumpas davalarında, cihet-i askeriyeyi zemmedici tavırlardan imtina etmemiştir.. İktidar yanlısı tutumu ve bu konularda da dik duruş sahibi bir şahsiyet olduğu tartışma dışıdır..Genelkurmay, rahmeti rahmana kavuşmuş gazetecinin "dik duruşu"na vurgu yaparken,kamuoyunca bilinen özelliklerini mi kastettiği anlaşılamadığı için, bir kısım nezdinde, yadırgandığı anlaşılıyor..
İktidar zirvesinde de , diklenmeden "dik durmak" diye bir duruş öne çıkarılıyor..
Dik durmak, bütün olaylar karşısında, öznel değil nesnel bir davranış biçimi olarak, kurumsal ve şahsi planda, ahlaki bir sorumluluk..
Ergenekon kumpas davaların sürecinde, genelkurmay başkanları "dik duruş" sergileyemediler, Bir tanesi, "kasaptaki et "benzetmesi ile tam tersi, laubali bir tutum içinde oldu, bir tanesi, yine gayr-ı ciddi bir dijital paylaşımla, Tsk'ni üstündeki töhmeti katmerleştirdi işin tuhafı,,ikise de , yargı süreçlerinde ayrıcalıklı muameleye mazhar oldu,..
Genelkurmayın, siyasi yazı ve beyanlarında peygamber ocağını, sivil siyasete karşı bir kurum olarak değerlendirmiş bir gazetecinin ufulü vesilesi ile, "dik duruş" meselesini öne çıkarması,, "zamanlama bakımından manidar "olsa da iyiye alamettir..


Merve Çam


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.