booked.net
 
 

 

Damat

 Müstevli kim, mazlum kim? - 09/02/2016





Kerim Gözüpek
E-Posta
Başbakan grup konuşmasında "müstevlilere karşı mazlumun yanındayız" dedi.

Müstevliler kimler? Coğrafyamızda kimler, nasıl mazlum hale getirildi? Mazlumların 2 milyondan fazlası sınırlarımız içinde, ne zaman yurtlarına dönebilirler belirsiz!

Türkiyede doğan mülteci bebek sayısı 100.000'lere yaklaştı, Suriye ne kadar zaman içinde, iltica eden vatandaşlarının yaşayabileceği, evlerine barklarına (kalmışsa) dönebileceği bir ülke olabilir?

Yakın gelecekte böyle bir ihtimal gözükmüyor. Halep kuşatması sonucu, sınırlarımıza yığılan yeni mülteci adaylarının sayısı hakkında kimse doğru bir tahminde bulunamıyor.

Güney sınırlarımızdan ülkeye yeni girişler olacak, orta vadeli (2-3 yıl) bir projeksiyonda, 3-4 milyon vatansız mazlum sınırlarımız içinde bizimle aynı kaderi paylaşır halde olabilir.
Başbakan'ın müstevli diye tanımladıkları, koalisyon güçleri, Rusya, İran hep beraber, İşid bahanesi ile Suriye'yi mazlumlar ülkesi haline getirdiler. Müstevliler'in hesapları tuttu, her biri bir tarafından nemalanıyor.

İşid denen devşirme sürüsü bile devlet kurma hayallerinde, mazlumların büyük çoğunluğu bizim payımıza düştü. Büyük Ortadoğu projesinde eşbaşkan olarak dahil olmanın karşılığı olarak, Şam'da bir ikindi namazı dahi kılma şansı elde edemedik. Suriye'nin bütün mazlumları, artık bizim camilerimizin cemaati oldu. İnsani hassasiyetlerin utancı ile içlerine almak zorunda kaldıkları mazlumları da bize iade etme hesapları yapıyorlar.

Müstevliler, Suriye'yi ham yaparken, güneydoğu bölgesine de göz diktiler. Sınıra paralel kanton denen ucube oluşumlar ile bölgeyi karıştırıyorlar, iç savaş için ayaklanma provalarının yapıldığı anons ediliyor. Mısır'a darbe ile demokrasi getirdiler. Sisi'yi pamuklar içinde muhafaza ediyorlar, koruyorlar, kolluyorlar, darbe karşılığı diş kirası olarak, Süveyş kanalının taşıma kapasitesini arttırmasına yardım ettiler. Doğu Akdeniz doğal gazını da paylaşma planları yapıyorlar. Sonuç olarak, Libya yağmalandı, Kaddafi sponsorluk yaptığı güçler tarafından kanalizasyon çukurunda boğazlandı, bir insana yapılamayacak kadar çirkinliklere muhatap oldu, Suriye paylaşılıyor, Esad direndi ve kazandı, biz ise, iç isyan ile karşı karşıyayız.

Müstevlilere karşı mazlumları korurken kendi birliğimizi bütünlüğümüz kaybetmeyelim...


Kerim Gözüpek


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.