booked.net
 
 

 

Damat

 Kral ve General - 12/04/2016





Halide Güleç
E-Posta
Suudi Kralı Ankara ziyaretinde askeri törenle karşılanmış, Cumhurbaşkanı uçağın kapısında karşılamış,
En yüksek seviyede protokol uygulanmış, Kral , tören kıtasının başındaki general'in verdiği selam duruşuna ,asker selamı ile karşılık vermiş..
Önceki gelişlerinde, zamanın cumhurbaşkanı ve Başbakanı,
o zamanki Kralı, otellerinde ziyaret etmişlerdi, bu sefer Cumhurbaşkanı külliyesini ziyaret edeceği söyleniyor, karşılama da bir ihtimal bu ziyaret için hazırlanmış gibi gözüküyor,, Suud'ların , kendine has ritüelleri var, olağan protokol kurallarına uymuyorlar, anıt kabiri ziyaret zul geliyor, vehhabii inancını bahane ediyorlar, Çankaya'ya gitmeyen Kral, bu sefer, Külliye'ye gidecek, Suudilerin şatafat merakları biliniyor..Bir seccade üzerinde ömrünü geçirmiş,
Hazreti Muhammed'in kutsallaştırdığı toprakları , "müminlerin hac farizası" üzerinden ,adeta ticari bir kazanç kapısı yaptılar.. Bugüne kadar, petroden edindikleri kazançları küçük bir gurubun safahatlne harcadılar, .. Osmanlı toprakları üzerinde, Osmanlı'ya karşı hile ile kurulmuş suni bir yapı.. 20 yy'ın başında , Osmanlı'nın Riyad kaymakamlığı olan bu topraklarda, vehhabi hareketinin takipçileri, Balkan savaşı kargaşasındaki zaaflardan istifade ederek, krallık adı altında , petrol zenginliklerinin üzerine oturdu..
Osmanlı 'nın mirasını sürdürme iddiasında olan Cumhurbaşkanı, Osmanlı'nın eski kaymakamlığının bugünkü sahiplerini, uçağın başında karşılıyor, konukseverlik gösteriyor..
Kral, Türkiye'ye gelmeden hemen önceki Mısır ziyaretinde, Mısır ile Kızıldeniz'de bulunan,iki ada ile ilgili, yeni bir sınır anlaşması yaptı, adalar, Suudilerin yetki alanlarına geçti.. Osmanlı'nın eski valiliği ve kaymakamlığı , kendi aralarında, Kızıldenizde, anlaşmışlar, Tiran adası, Akabe körfezi ile Kızıldeniz arasında stratejik öneme haiz..
Kıbrıs adası, 1878 ' e kadar Osmanlı idaresinde kaldı, sonra İngilizlere bedeli karşılığında kiralandı, 1974 yılında da askeri harekat ile, KKTC oloarak doğu Akdeniz'de Türkiye'nin sırtını dayayacağı üssü oldu..
AB müzakere sürecinde, Türkiyenin garantörlüğü boğuntuya getirilmeye çalışılıyor, Osmanl'nın eski mülkü bu ada ,Cumhuriyet tarafından, Megola İdea'dan kurtarıldı, Hem Osmanlı'nın mirası olan hem de Cumhuriyetin harcını kardığı, KKTC, iki üç paragraf açılacak diye ziyan olmasın...


Halide Güleç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.