booked.net
 
 

 

Damat

 Yargı, cenaze, musalla taşı - 25/04/2016





Kemal Genç
E-Posta
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili, içerden ve üst seviyede bir yetkili olarak, yargı sisteminin bugünkü durumu ile ilgili " sopa gibi kullanulma, cenaze" benzetmeleri üzerinden öz eleştiri yapmıış, yargıya güvenin giderek azaldığı değerlendirmesinde bulunmuş.. Bir yargıç'ın, bu kadar net ve katı bir ikrarda/yargıda bulunması, özel bir ihtimamı hak ediyor...
Yargı'nın, 2007-2013 arasındaki dönemi, bir utanç dönemi aolarak tanımlanıyor..
Ergenekon ve içinden türetilen davaların, kurumları, hayatları ve sonuçta bütün bir yargı sistemini etkileyen, sonuçta da , Adalet idesini tahrip eden bir döneme işaret ediliyor ..
Değerli yargıç, meslektaşlarına " yüreklerinde Allah korkusu gördüğüm meslektaşlarım" duygusal çağrısıyla , elbirliği/,işbirliği ile , mevcut durumdan çıkma çağrısı yapıyor...
Yargı bağımsızlığı ile, dürüst yargı ve Allah korkusu arasında kurduğu rabıtayı öne çıkararak, çözüm önerisinde bulunuyor..
"Cenaze" benzetmesi, sorunun büyüklüğüne dikkati çekmek için kullanılmış olabilir, .. Yargı, kurum olarak, beşeri ve içtihadi birikimi ile bu dönemin hasarlarını tamir etme vukufiyetine sahiptir.. Siyasetin ve patalojik yapıların, sistemi enfekte etmesinin, önüne geçmek,"sine qua non" olmazsa olmaz şart, olarak ortada duruyor..
Bu sorulara, kısa vadede çözüm bulunmazsa, musalla taşında bir "cenaze"den bahsedilebilir, ki, bu sadece yargı'nın değil, ,bütün devletin hayatiyetini kaybetmesine, "kabuk devlet" haline gelmesine neden olur..
Başkan, konuşması ile, yargı ve toplumsal adalet bakımından , 112 acil çağrısı yapıyor..


Kemal Genç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.