booked.net
 
 

 

Damat

 Türk islam sentezi ve sonrası..!!... - 10/05/2016





HAYATİ kARGAMIŞ
E-Posta
Türkçülük/ milliyetçilik mefkuresi önemli badirelerden geçerek bugünlere geldi.. İmparatorluk döneminde kurulmaya başlanan, ümmetçilik- milliyetçilik arasındaki ilişki, , Cumhuriyet şartlarında, İslamı, Türk olmanın ön koşulu olarak kabulü ile yeni bir safhaya evrildi ve bugünkü radikal milliyetçiliğin temelini teşkil ediyor.... .
Ulusalcı milliyetçilik ile arasındaki fark , islami kimliği öncelikli kabul ile ilgili, bu ton farkı olarak gözüküyor ve Türk dünyasını kapsamaya çalışıyor..... Ulusalcılık, misak -ı milli'yi (milli ant, ulusal yemin) , ön şart , milliyetçiliği bu ideali korumanın gerekli şartı,, islami/dini kimliği ise ,ulusalcı öz'ün müktesebatı olarak kabul etmekte... Ak Parti , Milli Görüş geleneğininin gömlek değiştirmiş bir versiyonu olarak( kendi iddiaları), , ümmetçilliği, bölgesel ve küresel güç olma iddiasında, "kaldıraç" olarak öne çıkarıyor....
Sonuç olarak, Türkçü radikal milliyetçi düşünce ile, iktidar arasındaki , islami öncelikler bakımından mevcut geçişkenlik, bu günkü bölücü terör ile çatışma hali ile de birleşince, muhalefet-iktidar ilişkilerini etkiliyor.. "ortak değerler" söz konusu olduğunda, "otomatik"bir işbirliği gündeme geliyor ve iktidar kazanırken muhalefet kaybediyor..
Din gerçeğinin politik aksiyonlarda öne çıkarılması, milliyetçi siyasetin geleceğini dei etkiliyor.. ..


HAYATİ kARGAMIŞ


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.