booked.net
 
 

 

Damat

 ABD'nin PYD/YPG aşkı!! - 23/05/2016





Reyhan Saygı
E-Posta
İşıd denen çok amaçlı başıbozuk lejyoner güçleri, Rakka'yı başkent gibi kullanıyorlar. Koalisyon güçleri denen- düzenli ve ortadoğu için devşirilmiş- lejyonerlerin Suriye'de kurdukları kumar masasının, anut'u (bahşişi) gibi gözüken Rakka, bugünlerde- çizmeyi aştığı için olsa gerek- hedefte. Kaçak petrol ticaretinin organizasyonunun sağladığı ilişkiler ile, silahlı güçleri ve insan organizasyonlarını devşirmede yol aldıkları ve giderek kontrolden çıktıklarını varsaymak mümkün.

Koalisyon güçleri adı altında Ortadoğuyu, narkozsuz, çoluk çocuk demeden doğrayarak, denize dökerek ameliyat edenler., Rakka'ya sefer düzenlemeye karar vermişler.!! Abd'nin, İşid karşıtı koalisyonun (koalisyon içinde koalisyon !!!) komutanı olarak atadığı general, sınırımızın hemen dibindeki, kürtçü silahlı milisleri ziyaret etmiş, Rakka seferinde, en güvendikleri silahlı unsur olarak, YPG ve diğer nam unsurlarla toplantı ve harekat planları yapmış. Kobani kuşatması sürecinde, işid tarafından yok edilmekten, Türkiye'den geçmesine müsaade edilen aralarında çeşitli silahlılar bulunan peşmergeler'in yardımıyla kurtulan milisler, uzun zamandır ABD askerleri tarafından eğitilip donatılıyor. Rakka'yı geri alma bahanesiyle, pyd/tpg unsurlarının nın önünü ve etrafını temizledikleri anlaşılıyor, İşid karşıtı diğer yerel güçlerin figuran seviyesinde kullanıldıkları biliniyor.

İşin tuhaf tarafı tam da burada, Abd, İncirlik üssünü kullanarak, bu milis oluşumlarına alan açıyor palazlandırıyor. Tarih boyunca egemenler tarafından, hayal uykusuna yatırılmış olanlar, buradan Türkiye'ye kantonal geçiş yapacaklarını ümidi taşıyorlar.

Her zamanki hayalciliklerinin Türkiye'de yaşayan kürt yurttaşlara faturası, şimdilik, yerlerinden, yurtlarından olmak gibi gözüküyor (sadece Sur'dan göç eden yurttaş sayısı 24.000). Devlet aklı, kendi sınırları içindeki mücavir alanı, terörden sterilize ediyor, yeniden yapılandırıyor. Şimdilik, Suriye tarafına hamle yapmasa da, Kuzey Irak'ta bulunan kampları, sürekli bombalıyor, Hava Kuvvetleri Komutanı'nın yaptığı atışları, mesajı iyi anlaşılsın diye, hedef vererek açıklıyor. Sonuç olarak, çözüm süreci gafletinde uğradığı ihanetin bedelini ortaya koyuyor. Kandil kantonu ile Suriye kantonlarıın ham hayalleri nedeniyle, kürt yurttaşları mağdur oluyor, ne Abd ne de diğerlerinin umuru değil, Türkiye'nin dokusunu bozmaya çalışıyorlar ama artık kral (Abd) ve diğerleri "üryan" vaziyette meydandalar.


Reyhan Saygı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.