booked.net
 
 

 

Damat

 Diplomatik nezaket - 08/11/2016





Gündüz Kaderci
E-Posta
Hdp gurup toplantısına, bazı ülkeler Büyükelçileri vasıtası ile diğerleri de çeşitli seviyelerde katılmışlar.

Sadece gurup toplantıları ile meclis faaliyetine devam etmelerinin, amacı anlaşıldı. Gurup salonlarıı iç ve dış destekçilerin, arz-ı endam edecekleri bir fonksiyon görecek.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ısrarla, Hdp'li vekillerin tutumlar ile, adli prosedürü tahrik ettiklerini anlatmaya çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı son olarak, "terör örgütünün vukatlıklarına soyunanlar bedelini öder" çıkışını yaptı. Ama anlaşılan, özellikle, kuzeyli dostlar, vitesi büyütecekler.

Belçika, açık ara öne geçti, ve bir mahkemesi "Silahlı mücadele kapsamında, PKK eylemleri, terör suçu oluşturmaz." kararını açıkladı.

Kararın gerekçesi, hukuki kalitesi bakımından "ayıp" seviyesinin de altında. Hollanda Dışişleri Bakanı, AB üyelik müzakerelerin askıya alınması gerektiğinden bahsetti.

Terör örgütü, batıda her daim, en ziyade müsadeye mazhar bir konumda, muhafaza edildi, semirtildi, desteklendi. Şaşırmak nafile bir tepki...

ABD de teröristleri eğitiyor silahlandırıyor, ortak operasyonlar yapıyor. onları kantonal düzende konuşlandırıyor. Gerçek bu, avara kasnak mazeretler ile başı, orta doğunun çöllerine gömmenin gereği yok.

Koalisyon güçleri, diplomatik nezaketi de bıraktı,hdp ve türevleri ile damardan ilişkilerini, payitahta, TBMM'ne taşıdılar.

Bizim bakanlar, "telefona müsait olursam çıkarım", "her fırsatta diskuru çekerim" atarlanmaları ile eyleşirken; diplomatlar, göğüslerini, örgüte ve siyasi temsilcilerine siper edecekler gibi...


Gündüz Kaderci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.