booked.net
 
 

 

Damat

 Sübyan'cılık !! - 20/11/2016





Ünzile Mahsun
E-Posta
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre;
son 10 yılda 482908 kız çocuğu evlendirilmiş, bu rakkam 'ın sosyal hayata tercümesi; 2015 yılı toplam evlilik oranıda," kızlar bakımından " % 5.2 "çocuk/kız " çocukluktan kadınlığa, sahte /göstermelik evlilikler ile geçmiş demekir..
Aynı yıl, ,resmi kayıtlara geçtiği kadarıyla, kız çocuklarda, 15 yaş altı doğum yapmak zorunda olanların sayısı ;244..
Medeni Kanuna göre, erkek ve kadın 17 yaşını doldurmadıkça evlenemez, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple 16 yaşı doldurmuş erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. ..
Bu maddeye göre, tecavüz nedeniyle ,evliliğe hakim tarafından izin verilmesi mümkün görülemez,
hiçbir hakim, ceza kanunu tarafından suç sayılan bir eyleme, velev ki, evlilik birliği kurulması amacı ile de olsa izin veremez, ceza kanununca suç sayılan küçüklerin cinsel istismarını meşrulaştıramaz.
Sonuç olarak, cinsel istismardan mahkum olmuş bir kişi hakkında -üstelikte de keyfi bir tarih aralığı bakımından- evlenme ile , cezanın ortadan kaldırılması mümkün değil....
Geceyarısı torbalama önergeler ile, Anayasanın eşitlik ilkesi dahil , bütün iç hukuk düzenini ( CK, MK..) ve imzacısı olduğumuz çocuk haklarına dair uluslararası Sözleşmeleri ihlal edip, sübyancılara yol vermek;,hem ayıp, hem de günah dır.




Ünzile Mahsun


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.