booked.net
 
 

 

Damat

 Anayasa Muhabbeti..!! - 29/11/2016





Kalander Özcan
E-Posta
Bahçeli'nin "Başkan'lık meselesini halledelim" Erdoğan'a uygun bir Anayasa yapalım önerisi ile çıkılan yolda, sona gelindi..
Arada pürüzlü, buçuklu maddeler var deniyorsa da, sipariş Anayasa değişikliğinini ,çok önceden hazır olduğu anlaşılıyor..
Bir sabah güne uyanıp, hidayete ererek, Anayasa meselesinin gündeme alınması, biraz, "bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" halini çağrıştırıyor..Başbuğ'un oğlu da, hafif tertip tedirgin olduğunu açıkladı....
Parlamento temsilinde ,üçüncü olan parti yönetimi hapse atılmış, ana muhalefet'e vebalı muamelesi yapılıyor, iktidar, en küçük parti gurubu ile rejim üzerine Anayasa tasarrufunda bulunuyor..
Meclis demokrasisi bakımından, "kendin pişir kendin ye" usulü hazırlanan bir değişiklik paketini, referandumda millet yer mi, yoksa, "dokunur, ben almayayım" mı der, yakında anlaşılacak..
Külliye ve efradı, Bahçeli ve çekirdek kadrosu ortaklaşa, rejimi selamete kavuşturacak hamleyi yaptılar.. Meclisin tepkisi; henüz belirsizliğini koruyor..
Otoriter gelenek ile tek adam sultası'nın işbirliğinin demokrasimize maliyeti veya katkısı ne olacak, sorusunun cevabıını vermekte, ulema dahi zorlanır..
Son Anayasa değişikliğinde, Pensilvanyadaki ulema vasıtasıyla, "mevta" lar da "kabul oyu için seferber edilmişlerdi.. Sonrası malum, aynı ulema ve muritleri,imamları, nerdeyse, demokrasimizin cenaze namazını kıldıracaklardı..241 masumu musalla taşına yatırdılar,..demokrasi'nin bedelini ödettiler.. Bu sefer ne olacak,umalım ki " hayırlar olsun"....


Kalander Özcan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.