booked.net
 
 

 

Damat

 Mavi Marmara gibi olmasın - 16/12/2016





Nalan Haberci..
E-Posta
İhh öncülüğünde bir yardım konvoyu, Halep'e ulaşmak( yol açmak) için yola çıkmış.
İhh, daha önce de Gazze'de sıkıştırılmış insanlara yardım götürmek için, gönüllüler ile İsrail ablukasını yarmaya çalışmış, can kayıpları olmuş, diplomatik kriz çıkmıştı. Devletler arası müzakereler maddi tazminat karşılığı, sulh ile sonuçlandı ama mağdur aileler, davalarından feragat etmiyorlar. Devlet tarafından yeterli desteği görmediklerinden yakınıyorlar. Özetle, haklarını helal etmemiş gözüküyorlar.

Bu sefer, kara yolundan, Halepte rejim güçlerinin tehdit altında olduklarını iddia ettikleri insanlara (muhaliflere) yardım ulaştırmaya çalışıyorlar.
Gazze ablukasında, İsrail silahlı kuvvetleri tarafından engellendiler, Halep'e yol açma mücadelesinde, karşılarında, rejim güçleri dışında, bir sürü silahlı çapulcu var, ne için ve kimin hesabına çalıştıkları belirsiz örgütlerin, konvoy ile ilgili, her türlü provokasyona kalkışacakları ihtimali yüksek.

Konvoya katılan siviller, şüphesiz ki, masum ve yüce duygularla hareket ediyorlar, ama , , kuklacıların iplerini tuttuğu, itin, kopuğun harman olduğu bir çatışma bölgesinden geçecekler ,, Mezhep kavgası peşinde olanlar, etnik, sözde kanton kurma heveslileri.. kelle alıyor, katliam yapıyor..
Kızılay, dış politikanın bir ayağı olarak çalışıyor, İhh, kendine göre bir misyon peşinde,..
İran bölgede, rejimin yanında , ciddi ve tavizsiz ,iktidar mücadelesi yapıyor, Rusya, her telden çalıyor ama, Esad'ın bir numaralı hamis.

Bu güçlerin tarassutunda olan Halep'e yol açmanın riskleri iyi hesap edilmeli ,gerekli sigortalar devreye sokulmalı, yeni bir Mavi marmara kazası yaşanmamalı..
İsrail ile, eski kırgınlıkları unuttuk, bugün ballı börekli haldeyiz, devletlerin manevra kabiliyetleri yüksek, olan, ocaklarına ateş düşenlere oluyor.. Umarız, kazasız belasız, yardımlar ulaştırılır..


Nalan Haberci..


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.