booked.net
 
 

 

Damat

  Üç yıl sonra terörün beli kırılır...




Hüseyin Gülerce
05.09.2012
E-Posta

Geçtiğimiz 23 Ağustos Perşembe günü Beyaz TV'deki Ortak Akıl programımın konuğu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ydu.

AK Parti iktidarında Diyarbakır'a ve bölgeye yapılan hizmetleri anlattı. İsterdim ki başta Sayın Başbakan, AK Parti yöneticileri bu hizmetleri sık sık dile getirsinler...
Sayın Ensarioğlu'nun anlattıklarını kısaca özetleyeyim:
AK Parti bölgede, hiçbir dönemde hiçbir iktidarın yapmadığı hizmetleri yaptı. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), entegre bir projedir. İki bölümden oluşuyor. Bir, enerji. İki, sulama... Barajlardan elektrik üretilmesi bölgeden çok Türkiye geneline fayda sağlıyor. Bu bölüm 21 milyar dolar harcanarak 2006 yılına kadar yüzde 96 oranında tamamlandı. Ama bölgenin asıl ekonomisini, gelişmesini, istihdamını ilgilendiren sulama projeleri, AK Parti iktidara geldiğinde yüzde 15 seviyesindeydi. Biz bu gecikmenin kasıtlı, bilinçli yapıldığını düşünüyoruz.
Bizlere, "GAP için 21 milyar dolar harcadık, daha ne istiyorsunuz?" deniyor. Ama buna karşılık barajlardan sağlanan enerjiden 23 milyar dolar gelir elde edildi. Her yıl da 1,3 milyar dolar gelir var.
Şimdi ilk defa AK Parti döneminde sulama bölümü eylem planına dönüştürülerek, ödeneği yasayla ayrılarak bitiriliyor. 14 milyar TL para ayrıldı. Bölge şantiyeye döndü. 3 yıl içinde bitirilecek sulama bölümü ile 1 milyar 200 bin hektar arazi sulanacak. 3 milyon insana istihdam sağlanacak. Adeta bölgenin kaderi değişecek. Tersine göç başlayacak. Bu bölge dünyanın ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.