booked.net
 
 

 

Damat

  'Terör biter mi?' soruları...




Hüseyin Gülerce
21.09.2012
E-Posta

Bingöl-Muş karayolunda sivil, silahsız asker sevkiyatında on şehit, yetmiş yaralı verdiğimiz olay, artık hükümet için bir ikaz olmalı.

1993'teki 33 erin şehit olduğu baskını çözmeden de ikazın da yararı olmaz... Bingöl'de 8 polisimizin ardından 10 askerimizin şehadeti... İki ihtimal var. Bu olaylar ya görev ihmalinden, sistem körlüğünden, dikkatsizlikten falan oluyor. Ya da silahlı kuvvetler içindeki cunta, Fırat'ın doğusunda hâlâ varlığını devam ettiriyor. Darbe ve darbeye teşebbüs davalarında karar aşamasına gelinmesi de önemli bir faktör. Ama asıl hedef, AK Parti hükümetine hiç ummadığı, beklemediği bir zaaf yaşatmak...
Ben ikinci ihtimali kuvvetli görüyorum... Sebebi de aşağıdaki sorularım:
1. Abdullah Öcalan'ı, Kürt vatandaşlarımızın önemli bir bölümüne lider olarak hazırlayan askerî vesayet rejimi, diğer adıyla "derin devlet" midir? Öcalan, 12 Eylül darbesi öncesi ve sonrası, şiddete karşı çıkan siyasi Kürt hareketinin önde gelenlerini tasfiye ederken, derin devletten yardım almış mıdır?
2. Öcalan'ı Suriye'ye kim yerleştirdi? Vesayetin cuntacıları Suriye'ye kafa tutmak için neden 14 yıl beklediler? Öcalan, Suriye'den 1998'de değil de 1984'te çıkarttırılsaydı, 40 bin Kürt vatandaşımız PKK'lı olduğu için öldürülmeyecek, binlerce köy yakılıp boşaltılmayacak, Diyarbakır Cezaevi'nde on binlerce insanımız işkencelerden geçirilip dağa yönlendirilmeyecek, Öcalan'ın bağlılarının sayısı artırılmayacaktı. Türkiye'nin terörle mücadeleye harcadığı 500 milyar dolar, kalkınmasına harcanacaktı. Türkiye'nin istikrar, demokratikleşme ve refah ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.