booked.net
 
 

 

Damat

  Dikkat, oyun içinde oyun var...




Hüseyin Gülerce
30.03.2012
E-Posta

Türkiye aslında değişim adı altında büyük bir ameliyat geçiriyor.

Hesaplaşma, yüzleşme, rövanş alma gibi tabirler bu operasyonu izah edemez. Önyargılı yaklaşımlar, meselenin özünü karartma gayretleri de bir işe yaramaz.
Bu bir kaderdenk noktası. Aynı güne sığan haberlere bakmak bile yeterli. En uzun sınıra sahip olduğumuz Suriye ile ilgili gelişmeler fırtına öncesi sessizliği andırıyor. Terörle mücadelede yeni bir dönemden söz ediliyor. Yargıda, darbeye teşebbüs davaları Ergenekon'u, Balyoz'u, İnternet Andıcı ile devam ediyor. Evvelsi dönemin Genelkurmay Başkanı yargılanıyor. Tutuklu onlarca general ve amiral var. Yeni bir Anayasa için hem gayretler hem de tereddütler, belirsizlikler ortadan kalkmış değil. Eğitimde 4+4+4 yüzünden yaşanan cephe savaşları var. Bunların hepsine birden baktığınızda, evet, bir değişim sancısı çekiliyor.
Değişim, statükoyu, statükonun sahiplerini, bekçilerini rahatsız ediyor. Kolay değil, ellerindeki imkânlarını, statülerini, konumlarını, güçlerini kaybediyorlar. Direnme refleksi vermeleri bu yüzden şaşırtıcı gelmemeli.
Değişimin tarafları var. Birinci taraf statüko. Yani askeri vesayet rejimi. Bu rejimi savunanlar ummadıkları bir zemine savruldular. Hesap sorulmaz, üstlerine gelinmez zannediyorlardı. Layüsel olduklarına öyle inanmışlar, kendilerini öyle kaptırmışlardı ki, olan biteni bir türlü kabullenemiyor, bu durumun geçici olduğuna inanmak istiyorlar... Onların öfkeleri, hisleri, tepkileri, şaşkınlıkları, pervasızlıkları var. Bütün bunları vesayetin medyası diyeceğimiz yayın organlarında ve ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Yalova'nın havası...


Zafer İnançlı
Üstad Yalovanın güzel havasından, asude ikliminden feyz alıp etrafına moral vermeye ve dahi hasım addedtiklerine ayar vermeye devam ediyor..
%58 oya ,%58 in taşıyamıyacağı kadar anlam yüklüyor,unutma sevgili Gürelce,bu necip millet , 12 Eylül Anayasasına da %94 kabul oyu vermişti,O referandum başka bizimki başka diyorsan,bu argüman oylama hukukunda geçerli değil,sizin Anayasa tasavvurlarınıza verilen %58 oy, sahih,oy da,12 Eylül Anayasasına verilen %94 kabul oyu,poker fişimi???
Vesayet medyası diyerek,medyadaki refiklerine de haksızlık yapma,amelde müslüman görünüyorsun, gıyap olur,bühtan olur,aptestini sakatlama, yarın sana da ,sivil vesayetin medyası derler üzülürsün, yine de sen bilirsin.. Balyoz davası daha bitmedi,Baransuya neyin referansını yapıyorsun,kendisi bu davann davacısı mı,davalısı mı müdahili mi,hangi usul tarafında, hiçbirinde yok,o,bu davanın sadece posta müvezii(dağıtıcısı), giderek,her şeyi karıştırmaya başladın,biraz,moralsiz,endişeli gördüm zat-ı alinizi...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.