booked.net
 
 

 

Damat

 Neyin kafası bu?! - 17/02/2017





Haldun Tomrukçu
E-Posta
Günlük konuşmalarda, , gündemdeki konuyla mantıklı bir ilgisi olmayan, abuk bir "şey" söyleyenlerle, "neyin kafası bu" diye hafiften dalga geçiliyor..
Referandum vesilesi ile, özellikle "evet" cephesinde , yoğun bir biçimde, bu soruyu sorduracak emareler, beyanlar, çoğalıyor..
Makul tavırlı olarak bilinen bir köşe yazarı,, tv'deki tartışma programında, chp evet derse ne güzel olur, halk indinde "adeta" itibar kazanır melinde tavsiyede bulundu,
chp ve hayır tarafında olanlar, referandum sonuçlarını, siyasi bir mesele olmanın ötesinde, Türkiyenin geleceğinde hayati bir dönüm noktası olarak görüyorlar,..
Anayasa teklifi konusunda, ülkenin saygın Anayasa uzmanları, derin endişe duyuyorlar,..
Herşey bir tarafa, ilk defa denenecek bir sistem olarak, rezervli bir tavır içinde olunmasını da yadırgamamak gerekiyor..
Chp,' konuyu anayasa mahkemesine götürmemesinin nedeni olarak, milletin referandum ile, kendi mukadderatı üzerinde karar verecek olmasını ileri sürüyor..
Anlaşıldığı kadarı ile, mesele, bir norm denetiminin boyutlarının dışında, geleceğin şekillenmesi ile alakalı görülüyor, bu nedenle de, milletin doğrudan ve tek muhatap olması gerektiği düşüncesi baskın..
Anayasa Mahkemesinin, KHK'lar hakkında, hak temelli olmayan yorum yolunu tercih etmesinin, chp'nin bu tutumundaki rolünü değerlendirmenin bir yararı yok..
İktidar yanlısı bir başkası, da Anayasa Mahkemesi'nin chp'nin açtığı davaları karara bağlayan bir mahkeme geleneğine sahip olduğu iddiasında bulunmuş, istatistik bakımından iddiasının geçerliliği araştırma konusu olabilir, ama bugünün gerçeğinde, bütün yüksek mahkemelerin, Cumhurbaşkanı ,ile çay toplama yakınlığı düzeninde olduğu,AYM Başkanının da , Cumhurbaşkanın hukuk danışmanlığından bu göreve yatay geçiş yaptığı, tartışma götürmez..
Chp, Anayasa Mahkemesine gitmemekle doğru yolu buldu, ama samimi değil referandumda "evet" derse milletle beraber hareket etmiş olur ve benzeri değerlendirmelerin, iktidara ünsiyet ile açıklanması zor, ancak, ekzotik meyva sularından yapılmış, iyimserlik veren (alkolsüz) bir karışım , bu duygulara sürükleyebilir..



Haldun Tomrukçu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.