booked.net
 
 

 

Damat

  Savaş ve futbol




Ahmet Altan
23.03.2012
E-Posta

Yaşadıklarımız, Türkiye’nin Avrupa futbolundan dışlanmasıyla bitecek bir sürece girdiğimizi gösteriyor diye korkuyorum doğrusu.
Böyle bir sonuç bizim futbolu alır, elli sene önceye götürür.
Uzun bir süre buraya kaliteli yabancı futbolcu gelmez.
Futbol kalitesi ciddi biçimde düşer.
Şampiyonunun Avrupa’ya gitmeyeceği bir lige duyulan ilgi pörsür.
Futbol takımlarının televizyon yayıncılarından aldıkları paralar önemli ölçüde azalır, kulüplerin her türlü yatırımı durma noktasına gelir.
Türkiye’deki futbol seyircisi Avrupa futbolunu izlemeye koyulur, bir zaman sonra futbolu seven insanlar Avrupalı takımların taraftarı ......

Kaynak : http://www.taraf.com.tr/ahmet-altan/makale-savas-ve-futbol.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Futbol Ekonomisi


Zahit Kandilci..
Dünya futbolunu yönetenlerin projöktürleri Türkiyeye çevrili durumda,Türk futbolunu Avrupada temsil eden ve adına dört büyükler denilen takımların üçünün hakkında ,ceza hukuku ve futbolun kanunu açısından çok ciddi suçlamalar var ve dava safhasında...
Yargı yolu ile arınma furyasına futbol da sokuldu, Fenerbahçe başkanının maç sonuçlarını etkilemeye yönelik eylemde bulunduğu iddiaları neredeyse Hükümeti görev yapmaktan alıkoyacak,Anayasal düzen ihlali davaların ile birleştirilecek,böyle iddiaların da dolaştığı unutulmamalı, yani,futbol da ,nerdeyse Anayasal düzeni etkileyecek icraatlara destek verebilecek bir sektör olarak algılanıyor. Bu kadar komplike hale gelmiş ihtilafları,Futbol Federasyonu'nun ,disiplin talimatnamesinin bir maddesine dayanarak çözmek kolay değil. Davaların boyutu öyle bir hale geldi ki,ne Platini ne Blatter ne de Türkiye Federasyonu insiyatif alacak durumda. Başbakan ,işin çarşafa dolandığını gördü ve UEFA kongresinde yaptığı konuşmada , klüpleri değil ,kişileri yargılamak daha kestirme bir çözüm olur dedi..Buradan bir başka sonuca da varabiliriz. Suçlamalar kolay da ,hüküm vermek o kadar değil,sonra , Altan gibi,dışlanırız, uygar dünyadan endişesine kapılırız.. Bütün yargılama süreçlerinin adil yargılamaya zarar vermeyecek bir süratte tamamlanması zorunluluğu , bu kere de Futbol nedeniyle kendini ortaya koydu..


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.