booked.net
 
 

 

Damat

Putin, 'ABD ve Rusya Suriye konusunda anlaştı'

Putin, 'ABD ve Rusya Suriye konusunda anlaştı' Rusya Devlet Başkanı, ülkesinin, Suriye'deki kimyasal silahların nasıl imha edileceği konusunda ABD ile anlaşmaya vardığını açıkladı.



ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Endonezya'daki Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği ticaret zirvesinde görüşmesinden sonra açıklama yapan Putin, şunları söyledi: “ABD ile ilişkilerimizde bir tıkanma yoktur. Suriye'deki durum konusunda bazı görüş ayrılıklarımız vardı fakat bunların birçoğu taktik bakımından anlaşmazlıklardır. ABD, El Kaide'nin Suriye'yi ele geçirmesini istemiyor. Bunu biz de istemiyoruz. Suriye'de istikrarın sağlanması ve demokrasi için aynı hedefleri paylaşıyoruz.”Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü'nden (OPCW) bir grup uzman, Suriye'deki kimyasal silahların imhasına başladı. Suriye rejimin müttefiki Rusya, imha sürecine yardımcı olmayı teklif etmişti.
Putin, silahların imhasının bir yıl içinde biteceğine inandığını belirtti. Putin,“Bu konudaki takvimi biz belirlemedik. Takvim, Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü tarafından belirlendi. Onlara güveniyoruz. Rusya, Amerika, uluslararası toplum bu uzmanlara güveniyor. Dünyanın güvenini kazandılar. Eğer imha süreci bir yıl içinde bitecek diyorlarsa, bitecektir,” dedi.BM tarafından desteklenen süreç kapsamında, 1 Kasım'a kadar kimyasal silah üretiminin sona erdirilmesi, 2014 yılının Haziran ayına kadar da bütüm kimyasal silah materyallerinin imhası ön görülüyor.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Putin, ABD, ve, Rusya, Suriye, konusunda, anlaştı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.