booked.net
 
 

 

Damat

 Fetö , İslamofobi.. ve askerlerimizi yakan kuşcu kadı..!! - 20/09/2021





Mehmet Süngü
E-Posta
Fetö, 15 Temmuz'dan bu yana, "Menas destanı" gibi bitmez tükenmez bir politika malzemesine dönüştü..
Erken seçim işaretleri arttıkça , Fetö rezaletinin yanına bir de Diyanet "siyaseti" gündeme çıktı....
Ne yiyip içeceğimize, birbirimize nasıl hitap edeceğimize, bıraksak; Diyanet Başkanı karar verecek...!!
Bu zat-ı muhterem çene ishali halinde, her vesile ile ve de her ahvalde kendini tutamayan "kelam ve fıkıh erbabı" gibi, inciler saçıyor...!!
Fetö denilen imansızlar zaten tartışma dışı ama Diyaneti yöneten zihniyet de sahih İslam bakımından, önemli zaaf unsurları taşıyor..
İktidarla ilişkileri bakımından ne yazık ki, dünyevi hırslar ile maluller, cemaat denilen güruh, iktidar nimetleri için, kıyam yaptı, iktidara hakikat çemberi mesafesinde olması gereken Diyanet ise, iktidar desteği için anayasal çizgiyi ihlal etmekte beis görmüyor..
Ne yazık ki; her ikisi de, geçmişte ve bugün olmak üzere, iktidar şemsiyesi altında kendilerine yer bulabildiler..
İslam'ın yüceliğine bir diğer tasallut da, kendilerine "kerameti kendilerinden mülhem" Selefi/Cihatçı kisvesi biçenlerden geliyor..
En son, bunlardan "kadı" lakaplı olup, kendi dininden askerlerimizin ateşte yakılması emrini veren bir meczubun, sınırlarımız içinde kuş satışı yaptığını öğrendik..
Mübarek, hem askerlerimizi harlı ateşte diri diri yakmaktan "tutuksuz "yargılanıyor hem de Gaziantep'te evcil hayvan ticareti yapıyormuş..!!
Kaderin cilvesi, kimseyi yakmayan bir iş insanı, yaklaşık 1500 gündür , tutuklu yargılanıyor..!!
İktidar, seçim telaşı baş gösterdikçe, eski konuları tekrar tedavüle sokuyor, İslamofobi, üzerinden bir mağduriyet alanı yaratmak peşinde.
T.C. Devleti, laik bir devlet, dünyada yaygınlaşmakta olan islamofobinin hangi nedenle muhatabı veya mağduru oluyor....??!!
Avrupa Parlamentosu 2004 Tarihli özel oturumda, Türkiye ile entegrasyon müzakerelerinin bir an önce başlamasına -ayakta ellerinde her dilden pankartlarla,-, muhaliflerin iki katı kadar evet oyu ile ,tavsiye kararı verirken, hangi islamofobik tavır içindeydi....??
Ne Taliban ne El Kaide, ne de türevleri T.C. Devleti ile aynı çizgide hizalanamazlar.. İnsan yakan, pala ile kelle kesenler ile de ortak bir noktamız yoktur..
Alnı secdeye her varanla yapılan ittifakların maliyeti ortada iken, islamofobi, argümanının bizi istemediğimiz kadrajlara sokmasının maliyeti de hesap edilmelidir..


Mehmet Süngü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.