booked.net
 
 

 

Damat

 Kavala da "iltisak" kurbanı..!! - 17/01/2022





Tarık Tuna
E-Posta
İş insanı Osman Kavala'nın tutukluluk hali rekora gidiyor..
Gezi Parkı davasında yargılandı beraat etti, İstinaf mahkemesi beraat kararını bozdu..
Gezi olayları nedeni ile açılan bir başka dava olan "çarşı davası" kararını da Yargıtay' bozdu, Yargıtay; bozma kararında, durumdan vazife çıkardı ve "çarşı davası" dosyası ile Kavalanın yargılandığı "gezi davası" dosyalarının, -temyiz talebinde yer almamasına rağmen, - aralarında irtibat bulunduğu iddiası ile birleştirilmeleri gereğine de hükmetti.
Kavalanın yargılandığı mahkeme, Yargıtay tavsiyesini hiç tartışmadan kabul etti ve dosyadan el çekerek, dosyayı, çarşı davası dosyasına gönderdi, bir nevi yargı yetkisinden feragat etti..
Bu mahkemenin, bu kadar önemli suç isnadı olan bir davayı esasa girerek hüküm safhasına getirmesinin ve beraat ile sonuçlandırmasının ve sonuçta, kendi hükmünden, tarafları ve nihai inceleme mercii farklı (Yargıtay) sadır olan bir hüküm ile vazgeçmesinin "hukuki gerekçesi "havada asılı duruyor..
15 temmuz kalkışma sürecinin dönem davalarından, yine Osman Kavala'nın, yargılandığı siyasal ve askeri casusluk dava dosyası da "irtibat" gerekçesi ile, çarşı davasına transfer edildi..
Sonuç olarak, biri temyiz safhasından diğeri İstinaftan dönen diğeri de kovuşturma safhasında üç dava -aynı dosyada-, Osman Kavala " adı üzerinden irtibatlandırıldı..
Aynı dosyada, üç ayrı iddianame bulunuyor..
CMK, hukuki ve fiili irtibat hükümlerinin bu davalarda herhangi bir dayanağı olmadığı, taraf avukatlarınca her celsede ileri sürülüyor..
Anayasa Mahkemesi ve AİHM' nin , adil yargılanma hakkının ve ilgili temel hak ve özgürlüklerin topluca ihlal edildiğine dair kararları var.
Avrupa Konseyi, Türkiye hakkında müeyyide uygulaması prosedürünü başlatma kararı almak üzere 19 Ocak son gün....
Bugünkü duruşmadan, kenarından köşesinden biraz hukuka bulaşmış herkes, adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanma kararı ve tahliye bekliyordu, mahkeme çoğunluk oyları ile tutukluluk halinin devamına karar verdi..
Fetö davaları, yargı dünyamıza "iltisak kavramını"soktu, nerdeyse davul çalarak gelen 15 Temmuz kalkışmasından sonra, binlerce insanı CMK'da bulunmayan, "iltisak" kavramını kılavuz alınarak soruşturma torbalarına attılar.. Binlerce gündür, Kavala da , "irtibat" değil "iltisak" kurbanı gibi..!!!






Tarık Tuna


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.