booked.net
 
 

 

Damat

 Kılçdaroğlu . "ya herro, ya merro" diyor..!! - 09/09/2022





Halide Edip Soydan
E-Posta
Millet İttifakı özellikle aday konusunda " kürekleri aheste çekiyor", mehtabı uyandırmamak kaygısı ile değil ama bu durum, iktidar ve yellehçilerini (Urfalı bir din adamının vaazında yaptığı tanımlama.) sinirlerini bozuyor. .
Cumhurbaşkanı ve yandaşlarına göre; altılı masa toplantılarında sadece yemek menüler değişiyor, , yemek bittikten sonra çay kahve hal hatır sorma , biraz da "ne olacak bu memleketin hali" muhabbeti..!!
Mesele buysa , bu teleş ve endişe neden , bırakın eyleşsinler, memleket işlerini yap boz tahtasında oynar gibi sizler yapıyorsunuz, her yaptığınız icraat için duygu patlaması yaşayan bir medya ordusu var, çatlak ses çıkaran muhalif medyayı da RTÜK eliyle sistemli olarak tımar ediyorsunuz... daha ne istiyorsunuz..!!
Bu sayede , Türkiyedeki bütün ters giden işlerin müsebbipi olarak CHP/Kılıçdaroğlu'nu gören kemikleşmiş bir sosyoloji var, geçenlerde sokak röportajında ,bir kadıncağız pahalılığın İmamoğlunun eseri olduğunu söylüyordu..!!
Oturun keyfini çıkarın, seçim tarihini bekleyin, hatta niye bekliyorsunuz yapın seçimi alın yetkiyi.!!
Millet kış hazırlıklarını yaptı, idare lambalarını aldı, kalın battaniye tedariklendi, hayvan kaldıysa, kırsalda, tezek yakılacak, öğünlerde iskonto yaptı ..
Avrupa açlıkla terbiye oluyor, raflar bomboş, bizde her şey ibadullah , alım gücü önemli değil, raflar dolu olsun , sofrada olmasın, ne gam, reis daha dün , saltanat kayığına doldurduğu yellehçilerle Balkan turu yaptı, düşman çatlattı, ..
Her şeye baskı var, konserlerde şarkı türkü efkar dağıtmak dahi yasak, , sapı silik biri çıkıyor , "bizi bozuyor" diyor, hemen yasaklanıyor...
Bu arkadaşlar , hala adayınız kim diye soruyor, sanırsın, altılı masayı Sansaryan Handa sorguya çekiyorlar, zorla itiraf ettirecekler..
Kılıçdaroğlu da, bu durumdan sıkılmış gibi, seçim sonrasına yönelik siyasi söylemlerinde vites arttırıyor..
Muhalif cenahta da engellemek isteyenler var..
Ana muhalefet lideri olarak, neredeyse en riskli aday olarak yaftalanıyor, "geri dur" kazanamasın, ikazlarına muhatap oluyor..
Henüz kıdem almakta olan körpe siyasetçiler bile daha şanslı gösteriliyor,.
Son tweetleri ile, sanki, Türkiye'yi de yedirmem, adaylığı da yedirmem havasını çalıyor, "kazanırsam haram yemişlerin kursaklarından alırım " diyor....
Beğenin beğenmeyin, Adalet yürüyüşünden sonra şimdi de iktidar yürüyüşüne başlamış gibi...
Ankaradan yayan yola çıktığında, yanında ilçe yöneticileri vardı, Maltepeye milyonlarla geldi ..
Kılıçdaroğlu'nun durumu biraz da hac yolundaki karıncaya benziyor.. kendisini hafife alanlara karıncanın verdiği cevap, Kılıçdaroğlu'nun iktidar yürüyüşünü tarif ediyor,
" varamazsam da yolunda ölürüm" ...





Halide Edip Soydan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.