booked.net
 
 

 

Damat

 Hayal İpekçi - 14/04/2016





İslam İşbirliği ve diğerleri..
E-Posta
İslam zirvesi toplantısı, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeler temsilcilerinin katılımım ile İstanbulda yapılıyor,
Periyodik olan toplantıda , politik ekonomik ve sosyal alanlarda ,uluslararası alanda ortak sorunlar tartışılıp, ümmet üzerinde etki analizi yapılıyor..
Toplantıya katılan, Abd gözlemcisi yaptığı açıklamada, islam aleminin,dünyada yaygınlaşan islami terör algısından kendisini ayrıştıracak tedbir ve söylemler içinde olmasını önerrdi..
Gözlemci ifadeleri,, oryantalizm'in yeni bir yönüne işaret ediyor..... "bon pour l'orient" halinden "Arap Baharı" fiyaskosu sonrasında," bon pour islam" haline doğru bir evreyi gösteriyor....

Doğu için iyi ve yeterli katagori icadında kendini ehil ve yetkili gören medeniyet,kendi beslemesi terör örgütlerini bahane ederek, islam için de iyi ve olması gerekeni takdir "lütfunda" bulunuyor..
Batının geleneksel tavrı bu, istikrarını koruyor, ama , doğu tarafının da halleri ne kadar " kadim doğu!ya uygun, tartışmalı.. Teşkilat üyeleri aile fotoğrafında , çoğulculuğa/istişareye değil, buyrukçu tektipliğe dönük otoriter yapılar ağırlıkta,.. İslamın medeniyet tasavvuru ile bağdaşmıyor, tevazuu ile itibar arasında, zorunlu olan, "islami hassasiyet" dengesi gözetilmiyor, debdebe, keramet ve kendinden mülhem haller arasındaki geçişkenliğin ,toplum/ümmet pisikolojisini hangi yönde etkillediği konusundaki umursamazlık dikkat çekiyor..
Sonuçta, adil olamayan düzenin kaybedenleri, diğerlerinin tasarlamalarına, çaresiz radikalleşmeler yoluyla,katkıda bulunuyor..
İslam aleminde, yönetici olanlar, adalet ve keramet arasındaki sınurı aşmamak zorunda... ...


İslam İşbirliği ve diğerleri..


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.